Holistisch seizoensritueel

Verbind je met het ritme van de seizoenen

Elk seizoen heeft zijn eigen ritme en zijn energie. Elk seizoen leeft in ons en zorgt voor transformatie zowel in de natuur als  in ons lichaam . Dit straalt af op onze gezondheid, ons goed voelen en onze omgeving… Zo heeft ieder seizoen een andere uitwerking op jou. In de lente gaan we creatief zijn en werken we nieuwe ideeën uit die in de zomer tot bloei komen. In de herfst plukken we daar de vruchten van , laten we los en duiken we de stilte in van het winter seizoen. Door het natuurlijk ritme te volgen ervaar je hoe je jouw leven op een diepere laag vorm kunt geven.

Deze eindeloze dynamiek vinden we terug in de groeiende en dalende energie van de cyclus van de  5 elementen leer volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Met elk hun specifieke energie zijn ze onder andere gekoppeld  aan de meridianen (energiebanen die lopen in ons lichaam), chakra’s en zijn op hun beurt verbonden met onze organen. Je kan de elementen ook koppelen aan momenten van de dag, geuren, gevoelens, smaken …

In deze 2 uur durende lichaams- en gelaatsverzorging breng ik jou terug in jouw natuurlijke flow van de energie van het seizoen dat zich aanmeldt. Ik breng zowel het uiterlijk als het innerlijk in balans door te voelen welk element, meridiaan extra aandacht nodig heeft. Met aangepaste natuurlijke huidverzorging, geurbeleving, helende massage zorg ik voor herstel, rust en balans.

Zomer Ritueel: een hart opener

Deze periode is een expansie fase waar alles tot volle bloei wil komen zowel in de natuur als in jou. Het element van deze periode is vuur ; een element vol liefde, energie en passie. Het is de tijd om naar buiten te trekken, te beleven, te genieten van het samenzijn. Wat jij in de wereld wil zetten krijgt in deze periode meer vorm.

Deze vurige en bloeiende periode is gebonden aan de meridiaan van ons hart, dunne darm en drie- voudige verwarmer die  tijdens de massage de nodige aandacht krijgen.  Het ritueel is een totale beleving waarbij lichaam en geest ontspannen. De doorbloeding wordt geactiveerd. We gaan terug connectie maken met ons hart

  • Zomer geurreis
  • Hart openen via eenvoudige lichaamsoefening en ademhaling
  • Gelaatsverzorging: reiniging, Japanse puntdruk massage , fris masker in gemasseerd met koele kegels
  • Lichaamsmassage: Lomi Lomi is een holistische Hawaiiaanse massage die inwerkt op je geest, hart en ziel
  • Zomer-poëzie: verbindende tekst, hartopener
  • Frisse thee/zomer cocktail

 

Prijs: 145 euro / 150 min.